22 Ağustos 2012 – 20 Eylül 2012, Palmarina
Mine Sanat Galerisi, İstanbul’da Caddebostan mekanının yanı sıra Bodrum Yalıkavak Palmarina’daki yeni mekanında sanat projelerini sürdürmeye devam ediyor.
2011’de Yalıkavak Marina’yı bünyesine katan Palmali Grubu kısa sürede marinayı dünya standartlarının en uç noktasına taşımayı hedefleyip turizm alanına katkı sağlarken diğer yandan sanatı da göz ardı etmiyor. Yeni yapısının içerisinde yer alan tarihi yağhane binasını sanat mekanı haline getirmeye karar veren Palmarina yönetimi, bu konuda sanatta marka olan Mine Sanat Galerisi ile birlikte ortak projelere imza atıyor.
Minesanat@palmarina’nın sanat projelerini gerçekleştirdiği tarihi Yağhane bu kez 22 Ağustos – 20 Eylül 2012 tarihleri arasında sanatçı Şükrü Karakuş’un çalışmalarını ağırlıyor.
1993 yılından bu yana çalıșmalarını İspanya’da sürdüren sanatçı șimdiye kadar Türkiye’de ve Avrupa’da 20 kişisel sergi gerçekleștirdi, 70 den fazla karma sergiye katıldı. 2007 yılında Sao Paolo-Valencia Bienali’nde yer alan sanatçının Türkiye, İspanya, Fransa ve Almanya´da özel ve kamu koleksiyonlarında çalışmaları bulunuyor. Sanatçı “Makro Mikro” adlı Bodrum´daki sergisinde farklı tekniklerle gerçekleștirdiği, son birkaç yıldan otuz civarında bir seçkiyle karșımıza çıkacak. Şükrü Karakuş nesnelere ve olaylara gözün görme imkanlarından tașarak bakıyor. Çıplak gözün mikroskopik ya da teleskopik boyutta görmesi gibi bir șey bu. Bedeni içe ve dıșa açan sınır, yani ten bakıșın konumlandığı mekandır burada. Ressamın görüșü sanki hem o sınırın dıșındadır, hem de gözeneklerinden onun içini gözlemektedir, aynı anda iki tarafı da görmektedir. Duygudan, bilimden, jeolojiden ve sosyolojiden beslenen bu görüș izleyiciyi iç/dıș, uzak/yakın, yerel/evrensel, güncel/zamansız gibi temalarla bașbașa bırakıp, çekilir aradan. Sanatçının yapıtlarında tekrar eden küreler evren, gezegen, güneş sistemini çağrıştırırken hücre, molekül ve atomla da bağlantı kurmaktadır.
Şükrü Karakuş’un “Makro Mikro” sergisi 20 Eylül 2012 tarihine kadar Yalıkavak Palmarina’da tarihi yağhane yapısında görülebilir.