Yansıma ve Buluşma

Yansıma ve Buluşma

8 Mart – 5 Nisan 2014, Nişantaşı

2013 yılında Gezi Ruhu’yla tanıştık. 2014 – 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne daha zengin bir kavramla yaklaşmak zorunluydu. Gezi ilkelerinden: Çoğulculuk, Bütünleşme, Dayanışma ve BULUŞMA’dan kalkarak, erkek meslektaşlarımızın işlerinde kadın kişiliğinin, kadın sorunlarının YANSIMA’sını görmek istedik.

Sergi adını kendi kendine koydu: YANSIMA VE BULUŞMA

Serhat Kiraz, “Şairlerin Şairi SAPPHO”yla başlangıç yaptı.

Ahmet Elhan, “MÜREKKEP” serisinden platin paladyum bir baskıyla katılıyor.” Ahmet Elhan cins kimliklerini üst üste bindirirek bugünkü cinsiyet kimliklerinin kimliksizleşmesini bize sunmakta” Ali Akay’ın bu görüşüne” bir açıdan da kimliğin daha zenginleşmesi” düşüncesini ekleyebilir miyiz?”

Alaattin Aksoy, TAKDİR-İ İLAHİ: Bilgi Çağında bilinçsizliğin kurbanları. Yaşamın Enkaz’a dönüşmesi konusunu işliyor.

Esat Tekand: Devrimci Sosyalist Alman politikacısı ve Kadın Hakları savunucusu: CLARA ZETKİN (1857-1933) in biz fotoğrafından yola çıkıyor.

Balkan Naci İslimyeli:Bir Ev Kadınının Fotoromanı” dizisinden 2 resimle katılıyor.

Murat Morova’nın, ÇOCUK GELİN “KADER” Bizi en can alıcı toplumsal sorunlarımızdan biriyle karşılaştırıyor.

Argun Okumuşoğlu: “Yalnız Kalpler” serisinden SEVİM BURAK. Alpagut Gültekin’in tanıtımıyla: “1931 yılında doğdu. Çocukken ıslak mayoyla oturdu, hasta oldu. Kalbe yürüyen her iğnenin hikayesini yazmıştır. Baba Sevim Burak diye de anılır. Büyük kuşun yanında uyuyor.”

Yusuf Taktak: Gezi ile ilgili “BOYUN EĞME!

Kenan Sunar:DOĞAYI KORUMAK” Kadın olmanın içgüdüsel ödevlerinden biri.

Ahmet Öktem “MADAME BOVARY BENİM” işiyle kadınlığın çaresiz, dağınık, düş kırıklıklarıyla dolu yazgısını vurguluyor.

Şükrü Karakuş’un “VİVA LA VİDA” başlıklı portresi, her şeye karşın yaşamı kutsayan bir kadına ve sanatçıya, FRİDA KAHLO’ya bir övgü.

Halil Akdeniz’in “KÜLTÜR İMLERİ” başlıklı çalışması ve H. Avni Öztopçu’nun “İKİLEM (Teklerin yanyana olabilme ya da olamama halleri.)” başlıklı çalışması sergimizin konusuna birer soyut yaklaşım.

Son olarak Koray Ariş.

BU SERGİDE BULUŞTURDUĞUMUZ SANATÇILAR, KADIN YAZGISININ GÖRGÜ TANIKLARI OLMAK İSTİYOR. Bu olağanüstü sergiyi gerçekleştiren tüm sanatçı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bilge Alkor

Açılış Kokteyli: 8 Mart 2014, saat: 17.30 – 20.30

Sizleri Açılış Kokteyline Bekliyoruz…